“De gedachten zijn vrij” is een waanzinnig mooie, ontzettend vuile maar vooral buitengewoon extreme voorstelling van een dag in het leven van schoolgaande jeugd: alles wordt uitvergroot… emoties, lesinhouden, leerkrachten… en dat is niet alleen figuurlijk te nemen. Kom kijken als je durft en… wie weet… misschien leer je nog wel iets bij… ?

Première op 24/02/2023
’t LoKaaL, Lage Heide 5/1 Beerse

 

Teachers leave those kids alone!
Don’t know much about history
Ik was verliefd op de juf van fysica

Van Amerikaanse artiesten over Vlaamse zangers tot u en ik… de school laat niemand koud: iedereen, van redelijk jong tot stokoud, iedereen heeft er herinneringen aan. Goede, slechte, fantastische, gruwelijke herinneringen… leerkrachten die bijna wenend voor de klas stonden, leerkrachten die wel kampbeulen leken, afgrijselijke straffen en klef brood tijdens de middag.

Valt natuurlijk allemaal wel mee, want herinneringen zijn niet te vertrouwen, herinneringen zijn zoals dromen: soms vuiler, soms mooier maar altijd extremer dan de realiteit!

Voor onze jeugd is de school helemaal geen herinnering… het is dagelijkse realiteit, saaie, grijze, oninteressante realiteit… maar… wat als we die dagelijkse realiteit nu eens overgieten met dezelfde saus waar herinneringen en dromen van gemaakt zijn… daar wordt het vuiler van… en soms mooier… maar zeker en vast een pak extremer.