Vonken2022-09-14T18:17:49+02:00

Nieuwe voorstelling

JEUK

  • Hoe lang zitten we hier nu al ?
  • Duizend tweehonderd vierenzeventig dagen.
  • Duizend tweehonderd vierenzeventig… zeker ?
  • Haja, gisteren waren het er nog duizend tweehonderd drieënzeventig.

7 pubers overleven al meer dan 3 jaar in een huis. Geen ouders, geen familie, geen enkele volwassene die hier de eindverantwoordelijkheid heeft… Ze hebben doorheen die drie jaar hun eigen verknipte routine gevonden om de dagen door te komen: dezelfde ruzies, dezelfde discussies, hetzelfde stramien… elke dag is bijna een kopie van de vorige… totdat…

Er na drie jaar een volwassene binnenvalt en die routine wordt verstoord.

Niet alleen zijn ze hun bioritme kwijt, die volwassene begint ook heel vervelende vragen te stellen… “Waarom ?” … “Waarom zijn jullie hier ?”

‘Jeuk’ is een mysterieus stuk, waarin het publiek, samen met de enige volwassene op de scene, lang in het duister tast over wat er nu juist aan de hand is.

‘Jeuk’ is een pijnlijk stuk, waarin de clash tussen de generaties wordt uitvergroot en waarin de volwassene (zowel die op scene als in het publiek) enkele harde waarheden uit de mond van de jeugd te slikken krijgt.

‘Jeuk’ is een grappig stuk dat bol staat van absurde situaties en belachelijke redeneringen die eigen zijn aan het onaffe brein van jonge mensen.

‘Jeuk’ is een prachtig stuk… en je zou kunnen denken: “als het jeukt, dan moet je gewoon krabben.”

Maar zo simpel is het voor jongeren niet… voor volwassenen misschien wel… maar voor jongeren zeker niet!

Speeldata

Zaterdag 22/10 om 20u
Zondag 23/10 om 14.30u
Woensdag 26/10 om 20u
Vrijdag 28/10 om 20u
Zaterdag 29/10 om 20u

Tickets 12 Euro, te reserveren via vonken@hoogspanning.be

Vonken

Beste Vriend van Hoogspanning!

Hoogspanning heeft een eigen jongerenafdeling: theater met jongeren tussen 12 en 18. Onze eerste voorstelling ‘Nooit naar nergens’ heeft ondertussen plaatsgevonden en we verwelkomen nog steeds jonge acteurs voor onze volgende producties!

Heb je een zoon of dochter, neef, nicht, … van die leeftijd met een passie voor toneel ?! TAG en deel naar believen!

Graag een berichtje als je concrete interesse hebt: Frank Wilmsen of Dries Raeymaekers

Vonken is de jeugdafdeling van Theatergroep Hoogspanning. We spelen stukken met jongeren tussen 12 en 18 jaar oud.

Vonken is opgericht door Frank Wilmsen en Dries Raeymaekers, twee leden van Hoogspanning met een groot hart voor theater.

Amateurtheater is voor veel mensen over het hele Vlaamse land een vrijetijdsbesteding, een passie, een hobby, een uitlaatklep, … maar de meeste gezelschappen zijn gericht op volwassenen.

VONKEN wil al dit moois aanbieden aan jongeren.

Amateurtheater maken is steeds beperkt in tijd: gedurende enkele weken is het intensief repeteren, dan een paar keer de voorstelling spelen en dan … niets meer tot de volgende voorstelling.

Concreet voor onze eerste productie betekent dit dat we tussen januari en midden februari zullen repeteren. De eerste weken zal dat twee keer per week zijn. De laatste week voor de voorstelling zal dat bijna elke dag zijn. Avondrepetities zullen starten rond 19.00 u en eindigen rond 21.00 u, mogelijk zullen we ook op zaterdagen en/of zondagen repeteren… welke dagen van de week hangt sterk af van onze cast, we houden natuurlijk maximaal rekening met andere hobby’s en schoolsituaties. De voorstellingen zelf vallen op vrijdag- en zaterdagavonden en een enkele keer door de week (woensdag avond) steeds tussen 20.00 en 22.00 u.

Het is dus een engagement van een zestal weken, … De laatste repetitieweek zal het stuk heel wat tijd vergen.

Voorlopig werkt VONKEN voorstelling per voorstelling:

In het voorjaar van 2019 spelen we onze eerste productie. Daarvoor zoeken we jongens en meisjes tussen 12 en 18 jaar oud. Dit kost je welgeteld 10 euro (zo word je lid van “Opendoek” en ben je verzekerd tijdens de activiteiten). “Lid” worden betekent dus voorlopig enkel dat je meedoet met deze eerste productie… het is geen lange-termijn engagement.

Geen probleem: op 3 november kan je vrijblijvend naar onze info-avond komen om 19.00 in De Lage Heide in Beerse. Daar beantwoorden we al je vragen en vertellen je in geuren en kleuren wat de bedoeling is en wat je kan verwachten. Dan kan je nog altijd beslissen wel of niet mee te doen.

Als je komt: laat het even weten via vonken@hoogspanning.be

Tuurlijk! Samen theater maken is een magische gebeurtenis! Kom zeker langs!

Knetterende groeten,
Dries en Frank

Voorstellingen

Titel

Ga naar de bovenkant