Vonken2023-03-15T20:41:52+01:00

Vonken

Beste Vriend van Hoogspanning!

Hoogspanning heeft een eigen jongerenafdeling: theater met jongeren tussen 12 en 18. Onze eerste voorstelling ‘Nooit naar nergens’ heeft ondertussen plaatsgevonden en we verwelkomen nog steeds jonge acteurs voor onze volgende producties!

Heb je een zoon of dochter, neef, nicht, … van die leeftijd met een passie voor toneel ?! TAG en deel naar believen!

Graag een berichtje als je concrete interesse hebt: Frank Wilmsen of Dries Raeymaekers

Vonken is de jeugdafdeling van Theatergroep Hoogspanning. We spelen stukken met jongeren tussen 12 en 18 jaar oud.

Vonken is opgericht door Frank Wilmsen en Dries Raeymaekers, twee leden van Hoogspanning met een groot hart voor theater.

Amateurtheater is voor veel mensen over het hele Vlaamse land een vrijetijdsbesteding, een passie, een hobby, een uitlaatklep, … maar de meeste gezelschappen zijn gericht op volwassenen.

VONKEN wil al dit moois aanbieden aan jongeren.

Amateurtheater maken is steeds beperkt in tijd: gedurende enkele weken is het intensief repeteren, dan een paar keer de voorstelling spelen en dan … niets meer tot de volgende voorstelling.

Concreet voor onze eerste productie betekent dit dat we tussen januari en midden februari zullen repeteren. De eerste weken zal dat twee keer per week zijn. De laatste week voor de voorstelling zal dat bijna elke dag zijn. Avondrepetities zullen starten rond 19.00 u en eindigen rond 21.00 u, mogelijk zullen we ook op zaterdagen en/of zondagen repeteren… welke dagen van de week hangt sterk af van onze cast, we houden natuurlijk maximaal rekening met andere hobby’s en schoolsituaties. De voorstellingen zelf vallen op vrijdag- en zaterdagavonden en een enkele keer door de week (woensdag avond) steeds tussen 20.00 en 22.00 u.

Het is dus een engagement van een zestal weken, … De laatste repetitieweek zal het stuk heel wat tijd vergen.

Voorlopig werkt VONKEN voorstelling per voorstelling:

In het voorjaar van 2019 spelen we onze eerste productie. Daarvoor zoeken we jongens en meisjes tussen 12 en 18 jaar oud. Dit kost je welgeteld 10 euro (zo word je lid van “Opendoek” en ben je verzekerd tijdens de activiteiten). “Lid” worden betekent dus voorlopig enkel dat je meedoet met deze eerste productie… het is geen lange-termijn engagement.

Geen probleem: op 3 november kan je vrijblijvend naar onze info-avond komen om 19.00 in De Lage Heide in Beerse. Daar beantwoorden we al je vragen en vertellen je in geuren en kleuren wat de bedoeling is en wat je kan verwachten. Dan kan je nog altijd beslissen wel of niet mee te doen.

Als je komt: laat het even weten via vonken@hoogspanning.be

Tuurlijk! Samen theater maken is een magische gebeurtenis! Kom zeker langs!

Knetterende groeten,
Dries en Frank

Voorstellingen

Titel

Ga naar de bovenkant