7 pubers overleven al meer dan 3 jaar in een huis. Geen ouders, geen familie, geen enkele volwassene die hier de eindverantwoordelijkheid heeft… Ze hebben doorheen die drie jaar hun eigen verknipte routine gevonden om de dagen door te komen: dezelfde ruzies, dezelfde discussies, hetzelfde stramien… elke dag is bijna een kopie van de vorige… totdat…

Er na drie jaar een volwassene binnenvalt en die routine wordt verstoord. Niet alleen zijn ze hun bioritme kwijt, die volwassene begint ook heel vervelende vragen te stellen… “Waarom ?” … “Waarom zijn jullie hier ?”

Première op 22/10/2022
’t LoKaaL, Lage Heide 5/1 Beerse

 

‘Jeuk’ is een mysterieus stuk, waarin het publiek, samen met de enige volwassene op de scene, lang in het duister tast over wat er nu juist aan de hand is.

‘Jeuk’ is een pijnlijk stuk, waarin de clash tussen de generaties wordt uitvergroot en waarin de volwassene (zowel die op scene als in het publiek) enkele harde waarheden uit de mond van de jeugd te slikken krijgt.

‘Jeuk’ is een grappig stuk dat bol staat van absurde situaties en belachelijke redeneringen die eigen zijn aan het onaffe brein van jonge mensen.

‘Jeuk’ is een prachtig stuk… en je zou kunnen denken: “als het jeukt, dan moet je gewoon krabben.”

Maar zo simpel is het voor jongeren niet… voor volwassenen misschien wel… maar voor jongeren zeker niet!