In ‘t Gazetje van Beerse werd onlangs een nieuwe handelszaak aangekondigd. Ene Erik deed in wespen, torren, muggen en allerlei andere, bizarre insecten.

Wat later sierden de affiches van Erik of het kleine insectenboek het straatbeeld, de link was vlug gelegd. Theatergroep Hoogspanning en kinderkoor de Lambertijntjes presenteren een musical. Maar Erik is veel meer geworden dan dat …..

Regisseur Marc Gers spreekt van een totaalproject. Een samengaan van een klank- en lichtspel, choreografie en toneel.
In mei 1995 werd het startsein gegeven, ondertussen tekenden een honderdtal mensen voor de verwezenlijking van ERIK.
Deze musical omschrijven als een groots opgezet dorpstoneel laat dan ook nergens op. Tijdens de repetities zagen we zelf hoe uniek deze voorstelling wel is.

Vooral het knappe decor en de schitterende kostumering inponeren, het werk van Tim Van Steenbergen, Renilde Willebrords en Manu Willemsens. Maar er is natuurlijk ook de musical zelf. Een samenwerking tussen ervaren acteurs en jonge kinderen die een moeilijk sprookje voor volwassenen van Godfried Bomans brengen.

Tekst werd bewerkt door Jos Dom
Muziek : Nico Nuitten en Ruben Reginald Luyten
Muzikale leiding Lambertijntjes : Betty Dockx

Bob De Clerck, Rachel Gers, Dirk Schalck, Leen Scheyltjens, Marcel Scheyltjens, Walter Nagels, Johan Notelteirs, Jo Roefs, Werner Van Den Bogaert, Berta Van den Broeck, Johan Van den Heuvel, Manu Willemsens samen met het volledige kinderkoor DE LAMBERTIJNTJES.

Van Godfried Bomans in een regie van Marc Gers.
Première op 20 april 1996 om 19.30u in GC ’t Heilaar.