Geschreven door Rudi Bekaert in een regie van Dominic Depreeuw
Acteurs: Glenn Aerts, Sven Borgmans, Katrien Debaene, Tessa Diels, Marie Driesen, Rachel Gers, Robin Goris, Leen Scheyltjens, Steven Struyven en Imke Vannuffelen
Première op vrijdag 17 november 2017
’t LoKaaL, Lage Heide 5/1 Beerse telkens om 20.15u

Neem een appartementsgebouw, een wijk, een leefgemeenschap. Mensen bekijken mekaar, praten met elkaar, helpen soms elkaar. Er zijn er die zelfs echt houden van mekaar. En tegelijk wordt er scheef gekeken, niet geluisterd, geroddeld.

In ‘Ja Ja maar Nee Nee’ schetst schrijver Rudi Bekaert op geestige wijze zo’n mini-gemeenschap. De bewoners zijn aldoor aan het kletsen aan de deuren van hun appartementsgebouw. Doorheen het grappige geroddel voel je hoe iedereen mekaar in de gaten zit te houden. Wie niet binnen de lijntjes loopt, moet het ontgelden. De dwang om te conformeren aan de vooropgestelde normen is groot, net als de angst voor het onbekende.

Toch dienen zich onbekende mensen aan. Ze houden zelfs een leuker leven voor. Zullen onze bewoners het zien? Of blijven ze kleinburgerlijk keuvelen en wegkijken, terwijl hun wereldje onherroepelijk verdwijnt?